Followers

Thursday, 29 December 2011

HARI YANG MENGEMBIRAKAN

SALAM............

         hari mat hepy sangat2,yelah mana xnyew mat past exam for TBE (takaful basic examination)..hehehehehe...hepy x terkira la.....seronok sangat biler leader ckap "mat your rsult for exam TBE is very good,.....good work"..ini la saat yang mat nanti2 kan sangat2...pasnie mat nk wat job nie btul2 la...mat nk ubah kluarga n masa depan mat...xnak da macam 2011..taun 2012 nie mat nk bukak lebaran baru la..bukak buku baru...xpe,bia org nk rendah2 kan perkerjaan mat nie mat xkisah pon...jji mat taw ap y mat uat,,,hehehehe...thanx 2 abg azmi n en.daniel coz bnyak support mat lam bidang nie....malam nie mula la hidup mat sebagai perunding kewangan dalam industri takaful..hope malam nie ada rzki mat...dan xlupa jgak kepada ALLAH S.W.T kerana-NYA mat dapat lulus dalam exam nie....harap ALLAH sentiasa ad bersama mat...amin.....

Wednesday, 28 December 2011

PLAN HARMONI


Kemalangan Diri
Kami di Etiqa Takaful sungguh memahami bahawa masing-masing memiliki keperluan dan keutamaan yang berbeza-beza.  Kerana itulah, kami lengkapkan pelan kami demi menyempurnakan keperluan yang berbeza.
Kami menyediakan pelan perlindungan kemalangan peribadi untuk anda serta sokongan kewangan yang saling memenuhi kemahuan anda.  Andalah paling utama buat kami.    
Jenis-jenis Perlindungan Kemalangan Diri yang ditawarkan:
1) Perlindungan Kemalangan Diri Individu

2) Perlindungan Kemalangan Diri Berkelompok
·          Organisasi, syarikat, persatuan
·          Sekolah Rendah/Tadika
·          Sekolah Menengah
·          Universiti/Kolej
3) Perlindungan Kemalangan Diri Dalam Perjalanan (Travel PA)        
4) Perlindungan Kemalangan Diri Pemandu & Penumpang
5) Kenderaan Persendirian.
6) Pakej Umrah dan Ziarah

MANFAAT
Berikut adalah manfaat yang diberikan di bawah skim ini:
  1. Kematian akibat kemalangan
Kematian serta merta atau kematian yang berlaku dalam tempoh 6 bulan daripada tarikh kemalangan.
 2  .Hilang Upaya/Kecatatan
Hilang Upaya/Kecatatan Kekal merujuk kepada hilang upaya yang disebabkan oleh kemalangan yang menghalang orang dilindungi daripada melibatkan diri dalam apa-apa jenis perniagaan atau pekerjaan atau menjalankan sebarang tugas, bagi memperolehi upah atau keuntungan
 Syarat bagi menentukan samada hilang upaya tersebut adalah kekal ia mestilah berterusan bagi tempoh tidak kurang daripada 6 (enam) bulan.
 Kehilangan kedua tangan atau kedua kaki atau sebelah tangan dan sebelah kaki atau kedua mata adalah disifatkan sebagai hilang upaya menyeluruh dan kekal.
 Kehilangan bagi tangan dan kaki bererti putus pada atau di pergelangan tangan dan buku lali; bagi mata, hilang penglihatan sepenuhnya dan tidak dapat dipulihkan semula.
 Hilang Upaya Sementara Menyeluruh (Manfaat Mingguan)
Skim ini biasanya dilanjutkan untuk meliputi faedah mingguan sehingga seratus empat (104) minggu jika Peserta mengalami hilang upaya sementara menyeluruh yang disebabkan oleh sesuatu kemalangan.

Hilang Upaya Sementara Menyeluruh bermaksud seseorang yang hilang upaya secara menyeluruh buat sementara waktu yang menghalangnya melibatkan diri dalam apa-apa jenis perniagaan atau pekerjaan atau menjalankan sebarang tugas bagi memperolehi upah atau keuntungan disebabkan kemalangan.

  1. Hilang Upaya Sementara Separa (Manfaat Mingguan)
Skim ini juga dilanjutkan untuk meliputi faedah mingguan sehingga seratus empat (104) minggu jika Peserta mengalami hilang upaya sementara separa yang disebabkan oleh sesuatu kemalangan.
           
Ini bermaksud hilang upaya yang dialami adalah hanya kepada sebahagian daripada anggota badan.

  1. Perbelanjaan Perubatan
Syarikat akan membayar perbelanjaan rawatan perubatan ke atas mana-mana kecederaan tubuh badan yang diakibatkan oleh kemalangan.



Perbelanjaan ini tertakluk kepada had yang ditetapkan oleh syarikat.

MY FRENZ N FVRTE GAME

    shazren hezry






fvrte game aq la



  •  assalamuailaikumsalam 



masa dia kat u

           
                       rajin kan dia nie kan...ke wat2 rajin nie....hahahaha...nie la sejarah hidup mat..mungkin salah mat wat "taik" kat dia nie.......kalau la mat bley undur masa 2 mesti da bahagia kami sekarang......yelah..da lama kmi bercinta tp sekelip mata jek mat uat dia "janda" hahahahahaha....xad la...bgurau cket...yelah bler igat kenangan dengan dia balik alangkah indah nyew masa 2...tapi sekarang xley nak uatp da...perkara da berlalu...

BLOG TAK MENJADI...HAHAHAHA

adddduuuuuuuuu....pening kepala jugak mat nk blja sal blog nie...nmpak cam senang jek,tp nah ko pcah jgak la kepala mat nie.......rse nak baling jek laptop nie....yelah mana x nyew shared link kat fb then try jap la klik kat link blog sniri jpa lagi hmmmm...hampeh tarak pape ma....wat letih jek mat dduk kemas-kemas apa y ptut lam blog..hmmmm...tp xpe blja pape dri kesilapan...hahaha..pape pn hari nie mood okay la jgak..first lpak kat blog nie...sllu asik mhabis kan boras kat fb jek...skunk ddduk mgadap blog plak...ha,pgalaman nie...kepada spe2 y baca kalo nak ajar mat sal2 blog nie tolong la turun kan ilmu ye......berkongsi2 ilmu la kita ea...pape pn salam perkenalan k....salam....